Internationaal Oldtimertreffen Lanaken 31 augustus en 1 september

Toerisme Lanaken presenteert met trots de vijfde editie van het tweejaarlijkse Internationaal Oldtimertreffen

Het Internationaal Oldtimertreffen is een evenement dat inmiddels een vaste waarde is geworden voor autoliefhebbers in binnen- en buitenland. Dit prestigieuze treffen, georganiseerd door Dienst Toerisme onder de bezieling van Denis Geurts begon in 2014. Dit oldtimertreffen  is uitgegroeid tot een groots spektakel dat zowel nationale als internationale deelnemers en bezoekers trekt.

Een evenement met een rijke geschiedenis

Het Internationaal Oldtimertreffen in Lanaken begon met een bescheiden groep van 10 vooroorlogse voertuigen en zo’n 60 oldtimers tot bouwjaar 1985. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een ware magneet voor liefhebbers van klassiekers, met de laatste editie in 2022 die maar liefst 50 prewar auto’s en 300 naoorlogse voertuigen tot 1995 verwelkomde. Dit jaar verwachten de organisatoren zelfs een nog grotere opkomst.

De focus van het evenement ligt traditioneel op de zeldzame prewar voertuigen – een groep bijzondere  voertuigen die dankzij het netwerk en de passie van Denis Geurts op unieke wijze in de schijnwerpers wordt gezet. 

Centraal thema: 100 jaar MG

De focus dit jaar ligt op het iconische merk MG, dat zijn 100-jarig bestaan viert. "Weinig merken hebben zo'n trotse en gepassioneerde geschiedenis als MG," vertellen Koen Stouten en Denis Geurts. Speciaal voor deze gelegenheid wordt een MG-plein ingericht, waar liefhebbers zowel klassieke als hedendaagse MG-modellen kunnen bewonderen. MG Belux en de lokale dealer Di Nitto Autogroep zetten alles op alles om de revolutionaire MG Cyberster, een cabriolet met vleugeldeuren, naar Lanaken te brengen.

 

Programma hoogtepunten

Het weekend biedt voor ieder wat wils. De festiviteiten beginnen op vrijdag met een rondrit voor prewar voertuigen richting Lummen. Op zaterdag en zondag volgen verschillende ritten door het schilderachtige Haspengouw en het Nederlandse Heuvelland. Gedurende het hele weekend kunnen bezoekers genieten van live muziek, gezellige terrasjes en een breed aanbod aan foodtrucks. Het evenement wordt opgeluisterd door onder andere Dixieland-bandjes en "All That Jazz", een rijdende huiskamer vol jazz en doo-wop, die garant staat voor een nostalgische muzikale ervaring.

Er is ook een tentoonstelling van gepentekende oldtimers van de onlangs overleden huistekenaar Mathy Engelen, evenals een expositie van prachtige miniatuurauto’s.

Op zondagmiddag vindt de apotheose van het evenement plaats: het concours d'elegance, waarin de meest bijzondere auto’s worden beoordeeld. Een van de beste presentatoren in het veld zal live uitleg geven over de getoonde voertuigen. Dankzij mediapartner IMAGO magazine en Meguiar's zijn er prachtige prijzen te winnen. Elke winnaar ontvangt een mooie beker en een uitgebreid pakket onderhoudsproducten van Meguiar's.  Optiek Caenen uit Lanaken verloot op zondag onder alle aanwezige deelnemers een exclusief RAIDILLON 55 horloge t.w.v. 1500 euro.

Bezoek Lanaken en beleef het zelf!

Het Internationaal Oldtimertreffen in Lanaken is een unieke kans om een schat aan automobielgeschiedenis van dichtbij te ervaren. Of u nu een liefhebber bent van prewar klassiekers, recente youngtimers, of gewoon wilt genieten van de sfeer en het spektakel, dit evenement mag u niet missen. Kom en beleef het zelf op 31 augustus en 1 september in Lanaken.

Voor meer informatie en het volledige programma kunt u terecht op
www.lanaken.be/oldtimertreffen

 

This is Sliced Diazo Plone Theme